Kisah ku ... mengalami angin dalam badan


Pada 28 Dec 2012 aku mengalami sesak nafas ketika itu aku di KLIA bersama adik dan rakan ku .Masa itu agak panik juga sebab dah pukul 2:00pagi mana nak cari klinik ??
Tapi dengan kuasa allah aku terjumpa hospital sime darby subang jaya dan dimasukkan di ICU dan 1st time dibawa menggunakan kerusi roda ... waktu tu cuma ingat Allah sahaja tapi Allah masih memberi peluang pada ku untuk terus hidup.Tekanan darah waktu tu meningkat sehingga 190 dan di X -ray serta jantung aku diperiksa alhamdullilah Dr singh tu cakap cuma angin sahaja .Jantung ok & darah pun dah normal

Sejak detik itu aku mengalami ketidakselesaan dan rasa nak mati aja sebab nak bernafas pun susah... berat badanku turun sehingga 5 kg sebab tak lalu makan 
pelbagai ubat ,jumpa bomoh,berurut ,bekam tapi kesan nya masih sama tak sembuh jugak
akhirnya aku pun pergi ke specialist hospital di Bagan Ajam penang untuk menjalani Scoop dan scan takut ada ketumbuhan @ batu di hempedu ... alhamdullilah tiada apa yang negatif cuma Dr cakap
"you punya perut ada masih gas so kena control makan dan saya bagi ubat"

ni keputusan Scoop


Normal

Badan ku mula sakit2 ,mata pun nak mula rabun ,sakit pada dada sebelah kiri Ohh!!! seksanya
akhirnya aku teringat Gel kawan aku bagi sebelum aku sakit dia kata Gel ni bagus buang angin...
aku pun cuba memang membantu aku mengurang kesan kesakitan bila datang angin

Ini produk nya...

Gel tu aku bawak p keje bila rasa sesak nafas aku sapu pada dada,perut,belakang dan lubang punggung memang lepas tu memang kentut tak ingat punya tapi memang BEST !!!! 

Comments

  1. Kes kita sama...tp ms mula kene dl sy mengandung anak ke 2.sakitnya hny Allah sj yg tahu.sy ingat nyawa sy akan melayang.puas sy berutut buang angin tp tak jg hiang..Allahuakbar.sy p Hosp tp takde paper.doc BG ubat tahan sakit yg sesuai utk IBU mengandung Dan sy dibawa masuk DLM wad biase utk dipantau..doc cima ckp mungkin angin dan tekanan dr bb sbb bb sedang membesar didalam rahim.Alhamdulillah sy selamat melahirkan.Dan setelah 3thn sakit tersebut dtg balik...skrg sy sdg menahan kesakitan..pasni sy nk ubah Cara hidup Dan pemakanan.InshaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Angin dalam bdn disebabkan bacterial overgrowth kat usus. boleh betulkan dgn diet..

      Delete
  2. Assalamualaikum . ...saya pon alami masalah yang sama .nk tanya .rasa sesak nafas tu abg rasa mcm mna?..rasa nyawa x puas n pendek ka?

    ReplyDelete
  3. Sy pn alami mslh yg sama...cuma nk tau akn selalu rs sesak nafas or kdg2 je?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy alaminya ...
      1,sesak ñafas seakan ada angin ketul menghalang .
      2, dada sakit n mencucuk
      3, bila urut perut terus ßendawa n mcm nk muntah
      4, berdebar debar ( mungkin sbb panik )
      5, berpeluh mcm mandi
      6, kepala rasa dizzy ( memusing tp bkn migrine )
      7, tekak rasa panas n kering .
      8, tangan kaki kekadang kebas ..
      9, langsung tak bole pakai seluar , talinpinggang , bra , atay ape2 yg menjerut walau tak ketat
      10, pedih ulu hati smpi ke anak tekak rasa panas dan seakan berpasir ..
      11, sakit yg seakan senak dan berdenyut dlm perut .
      12, cepat panik dan sensitif pada bunyi yg kuat rasa nk luruh jantung .
      13, kawasan hidung seakan ketat n sempit ...


      Ni yg sy lalui dah 6 bulan...
      Dah kena warning latter and advise utk resign .

      Check up yg di buat di specialist HKL n H.Ampang

      1- Dah buat ECG ,doc ckp jtung superb
      2- Endoscopy cam - doc kata flip perut berfungsi dgn baik
      3- Xray - clear semua ok.
      4- Sampke darah - clear no viruses or disease.
      5- Blood pressure test - ngam n normal ..

      Dah mkn semua jenis ubat gastric spt magnesiumtrisalite , emoprazol , esomeprazole , ranitidine tablet n enjek , pantoprazol , omprazol . ..... ( paling ok kesan esomeprazle )
      Tapi masih sesak nafas sehingga tk bole berkerja n berjalan .

      Doc ckp sy mungkin ken batu karang atau cancer usus perut atau limpa n hati.
      Sy bakal buat MIR / CTScan utk tau punca 2hb oct .
      Hati resah ... Celaru .... Depress , stress ... Sbb kena sushkan orang sekeliling ....

      Adakah ini yg wk rasa .

      Delete
    2. Saya rasa awak ada penyakit anxiety disorder, awak boleh google kalau nak tahu lebih lanjut

      Delete
    3. saya pun alami simptom yg sama macam awak jgak tapi the worst part sakit kepala yg teramat2 sakit...first rasa sesak nafas..rasa bedebar2 then lepas tu keluar la pulak semua simptom lain ...benda nie start bulan 12 tahun lepas sampai sekarang...saya dah buat CT scan ,xray..ujian darah..ECG..doktor cakap semuaa ok...lepas toe doktor bagi sya ubat anti-depressants dgn anti anxiety...xtau dah nak cakap apa sebab dah bepuluh kali jadi pengunjung setia klinik,hospital dari yg govt sampai la ke swasta.. tak lupa jgak jumpa mak bidan sana sini minta urut konon nak buang angin... baru2 nie badan saya shaking sangat sejuk seluruh badan secara tiba2 masa jalan2 dekat mall...bila pergi klinik doktor cakap panic disorder..sekarang bergantung dengan ubat tido sbb susah nak tido malam..kadang2 sampai nangis seorang2 sebab rasa takut sangat...dan still ada appointment dgn neuro clinic dgn ortho clinic sebab sakit kepala getting worse..lepas tu kena susahkan semua org ...ermmmmm

      Delete
  4. Replies
    1. Assalamualaikum...adakah cik sudah smbuh..?? Sye pn mengalami nseb yg sme mcm cik...kli sudah smbuh tlg share ptua ye...

      Delete
    2. Assalamualaikum...adakah cik sudah smbuh..?? Sye pn mengalami nseb yg sme mcm cik...kli sudah smbuh tlg share ptua ye...

      Delete
  5. Sy alaminya ...
    1,sesak ñafas seakan ada angin ketul menghalang .
    2, dada sakit n mencucuk
    3, bila urut perut terus ßendawa n mcm nk muntah
    4, berdebar debar ( mungkin sbb panik )
    5, berpeluh mcm mandi
    6, kepala rasa dizzy ( memusing tp bkn migrine )
    7, tekak rasa panas n kering .
    8, tangan kaki kekadang kebas ..
    9, langsung tak bole pakai seluar , talinpinggang , bra , atay ape2 yg menjerut walau tak ketat
    10, pedih ulu hati smpi ke anak tekak rasa panas dan seakan berpasir ..
    11, sakit yg seakan senak dan berdenyut dlm perut .
    12, cepat panik dan sensitif pada bunyi yg kuat rasa nk luruh jantung .
    13, kawasan hidung seakan ketat n sempit ...


    Ni yg sy lalui dah 6 bulan...
    Dah kena warning latter and advise utk resign .

    Check up yg di buat di specialist HKL n H.Ampang

    1- Dah buat ECG ,doc ckp jtung superb
    2- Endoscopy cam - doc kata flip perut berfungsi dgn baik
    3- Xray - clear semua ok.
    4- Sampke darah - clear no viruses or disease.
    5- Blood pressure test - ngam n normal ..

    Dah mkn semua jenis ubat gastric spt magnesiumtrisalite , emoprazol , esomeprazole , ranitidine tablet n enjek , pantoprazol , omprazol . ..... ( paling ok kesan esomeprazle )
    Tapi masih sesak nafas sehingga tk bole berkerja n berjalan .

    Doc ckp sy mungkin ken batu karang atau cancer usus perut atau limpa n hati.
    Sy bakal buat MIR / CTScan utk tau punca 2hb oct .
    Hati resah ... Celaru .... Depress , stress ... Sbb kena sushkan orang sekeliling ....

    Adakah ini yg wk rasa .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian yasmeen...saya terjumpa post ni sbb google utk cari jwpn kpd masalah angin saya. Saya pernah kena mcm yasmeen...kbykn yg yasmeen sebut saya pernah kena. Alhamdulillah setakat ni masih bole dikawal. Memang punca dr makanan sbb bila avoid semua simptom tu hilang. Memang skrg saya tak sentuh makanan2 yg sebabkan punca2 masalah ni. Baru2 ni tulang belikat belakang saya sakit...tarik nafas sakit, pusing bdn sakit...nk tido sakit, puas saya berurut tak hilang. Tangan kanan rasa kebas dan mcm panas...akhirnya lepas satu bulan tak sentuh teh tarik dan teh-o...sakit tu terus hilang. Ada skali tu saya cuba minum...dah mula nk sakit belakang. Skrg ni ikhtiar saya ialah langsung tak sentuh makanan2 yg perut saya tak bole tolerate.

      Delete
    2. APA YG AWK ALAMI 2 SAMA DENGAN APA YG ALAMI MALAH LEBIH TERUK LAGI..KALAU AWK DA JUMPE JLN PENYELESAIAN BOLEH X EMEL SAYA wan_familia1@yahoo.com..TQ

      Delete
    3. Sye pn alami mcm cik....adakah cik sudah sembuh..???

      Delete
    4. Sye pn alami mcm cik....adakah cik sudah sembuh..???

      Delete
    5. Sye pn alami mcm cik....adakah cik sudah sembuh..???

      Delete
    6. Saya baru keluar Emergency HKL semalam, kluar Emergency Hosp Serdang minggu lepas, symtom sama cuma tambah sikit obesiti dan BP sampai 180/120, tapi bila dah kena magnesium jernih yg disuntik dan ubat drah tinggi, sebelum tu GTN bawah lidah, setelah struggle kebimbangan dan sekejap2 sakit serta sesak panik, barulah sendawa panjang yang membawa kelegaan yang amat sangat... apalah puncanya dan ada cadangan tolonglah email pada saya ghaz2008@gmail.com

      Delete
  6. Baru tadi terasa sakit jantung..bila ditekan rasa sendawa..jiwa tak tenteram..terus cari jawapan dlm google...dan copy terus print segala tercatit dlm blog untuk sy jaga permakanan....tq

    ReplyDelete
  7. Sy sesak nafas,doc ckp sbb pedih ulu hati yg sy alami (GERD) tanda2 awl sy kn...dada berdebar2 sesak nafas,selng 2 hari kn gastrik yg teruk,perut sakit bdn blkng sakit sesak nafas spnjng hari.chek jntung buat ecg stress tess n idiogram doc ckp smua ok.xray paru2 blood tess pun ok.shingga skrng sy ade sesak nafas tp dh sdikit kurng mungkin krn pedih ulu hati dh berkurng..bl sy rase takut pnyakit dtg lg sy akn sesak nafas mungkin krn emosi tergnggu krn perasaan yg terlalu takut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin jugak simtom anxiety disorder,awak bleh google kalau nak tahu

      Delete
  8. kamu ada rasa panas badan tak dan perut sentiasa berbunyi serta kentut dan sendawa tidak terkawal?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya kalau angin badan menyerang mmg panas badan mcm terbakar..x tau nk buat mcm mne..ade petua ke..

      Delete
  9. Badan tak panas ....cuma kadang2 kentut dan sendawa tak terkawal...

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. cuba gi darussyifa, takut2 penyakit lain

    ReplyDelete
  12. Saya alamai sakit sama mcm diatas..sesak nafas..panas badan mcm terbakar..ecg dh buat semua..urut..mkn ubat..semua x jd

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun rasa susah nk bernafas memang ke rasa angin dalam mcm tu

      Delete
  13. Ape nama cream untuk buang angin tu..

    ReplyDelete
  14. Saya pun alami benda yg sama juga sejak december2014... saya amalkan makan buah kurma apabila lapar n xmkn benda2 yg mendatangkn angin.. Alhamdulillah sejak hujung mac sya dah makin ok.. jgn lupa bykkan berdoa...

    ReplyDelete
  15. Salam..saya juga alami masalah yg sama..tiba2 berdebar n sesak nafas..mula2 doc treat as gastrik tp tak hilang2 pon..so sy dptkan second opinion dr doc lain n dia kata maybe reflux of gerd..so dia bg ubat kuat sikit n ikhtiar saya sendiri..pergi berurut..mmg lega..tp it keeps coming back sbb kita kan makan hari2 kan..so sentiasa kene aware..ambil jamu..ambil supplement ginger..dan sentiasa minum air panas kosong. .berharap akan segera pulih..dh almost 1 mnth..moga2 terkawal...insyaAllah..

    Www.adaa-inspiration.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak tanya sy nk kongsi ya, kalau angin byk dln bdn memang akan rasa susah nk bernafas ke

      Delete
  16. Salam..saya juga alami masalah yg sama..tiba2 berdebar n sesak nafas..mula2 doc treat as gastrik tp tak hilang2 pon..so sy dptkan second opinion dr doc lain n dia kata maybe reflux of gerd..so dia bg ubat kuat sikit n ikhtiar saya sendiri..pergi berurut..mmg lega..tp it keeps coming back sbb kita kan makan hari2 kan..so sentiasa kene aware..ambil jamu..ambil supplement ginger..dan sentiasa minum air panas kosong. .berharap akan segera pulih..dh almost 1 mnth..moga2 terkawal...insyaAllah..

    Www.adaa-inspiration.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun rasa susah bernafas rasa perut x selesa dan sedawa selalu memang byk angun dlm memang mcm tu ke dh buat ecg normal

      Delete
    2. sy pun rasa susah bernafas rasa perut x selesa dan sedawa selalu memang byk angun dlm memang mcm tu ke dh buat ecg normal

      Delete
  17. Salam..saya juga alami masalah yg sama..tiba2 berdebar n sesak nafas..mula2 doc treat as gastrik tp tak hilang2 pon..so sy dptkan second opinion dr doc lain n dia kata maybe reflux of gerd..so dia bg ubat kuat sikit n ikhtiar saya sendiri..pergi berurut..mmg lega..tp it keeps coming back sbb kita kan makan hari2 kan..so sentiasa kene aware..ambil jamu..ambil supplement ginger..dan sentiasa minum air panas kosong. .berharap akan segera pulih..dh almost 1 mnth..moga2 terkawal...insyaAllah..

    Www.adaa-inspiration.com

    ReplyDelete
  18. saya bertahun2 ada masalah mcm yasmeen listkan tu...masih mencari penyelesaian untuk masalah angin.ramai rupanya ada masalah yg sama...boleh buat group

    ReplyDelete
  19. saya bertahun2 ada masalah mcm yasmeen listkan tu...masih mencari penyelesaian untuk masalah angin.ramai rupanya ada masalah yg sama...boleh buat group

    ReplyDelete
  20. Sy mengalami masalah angin sejak sy blum kawin lg. Tapi on off memang sakit. Masih cari pnyelesaian. Masalah sekarang sy susah kentut. Angin tak mahu keluar.

    ReplyDelete
  21. Saya pun menderita mcm yasmeen listkan, xtau nk buat apa dh, mkn ubat motiden ambik kt klinik, masa dlm ubat tu aktif, okla, tpi bila dh habis kesan dtg blik angin tu.. skeg tgh cuba jamu

    ReplyDelete
  22. Yg list ke 13 tu tak tahan, kdg lemas smpai kena sungkit lubang hidung dgn jari, kdg2 lemas ketika tgh tidur

    ReplyDelete
  23. Yg list ke 13 tu tak tahan, kdg lemas smpai kena sungkit lubang hidung dgn jari, kdg2 lemas ketika tgh tidur

    ReplyDelete
  24. Saya pun menderita mcm yasmeen listkan, xtau nk buat apa dh, mkn ubat motiden ambik kt klinik, masa dlm ubat tu aktif, okla, tpi bila dh habis kesan dtg blik angin tu.. skeg tgh cuba jamu

    ReplyDelete
  25. sy pun alami sama susah nk bernafas dah buat mcm mcm buat ecg doktor jantjng xs masalah ok ,dan sy sedawa selalu dab jadi rasa penat ada semua kwan kwan rasa mcm tu

    ReplyDelete
  26. memang rasa mcm ni ke angin yg byk dalam bdn ke

    ReplyDelete
  27. kalau ada pm sy d 01121009310 d wsap

    ReplyDelete
  28. sy pun alami sama susah nk bernafas dah buat mcm mcm buat ecg doktor jantjng xs masalah ok ,dan sy sedawa selalu dab jadi rasa penat ada semua kwan kwan rasa mcm tu

    ReplyDelete
  29. sy pun alami sama susah nk bernafas dah buat mcm mcm buat ecg doktor jantjng xs masalah ok ,dan sy sedawa selalu dab jadi rasa penat ada semua kwan kwan rasa mcm tu

    ReplyDelete
  30. sy dh urut bekam g klinik buat ecg tetap ada jgk mcm tu

    ReplyDelete
  31. sy pun alami sama susah nk bernafas dah buat mcm mcm buat ecg doktor jantjng xs masalah ok ,dan sy sedawa selalu dab jadi rasa penat ada semua kwan kwan rasa mcm tu

    ReplyDelete
  32. Assalam..nak share pengalaman..salah satu punca yg menyebabkan sistem penghadaman terganggu adalah jangkitan bakteria h pylori..simtom2 dia memang ada angin sampai menggangu sistem pernafasan..so untuk check kuman tu kena buat kat private sbb hosp gov mmg x bleh check kuman ni..cara yg mudah pi private hosp untuk buat ujian urea breath test (mahal sikit), keputusan dapat hari yg sama..atau pun pi klinik/ hosp gov minta doktor buatkan surat untuk check darah (H pylori test) kat mana2 Private Lab.. kalau positif tu terpulang la nak berubat macam manapun..

    ReplyDelete
  33. Assalam..nak share pengalaman..salah satu punca yg menyebabkan sistem penghadaman terganggu adalah jangkitan bakteria h pylori..simtom2 dia memang ada angin sampai menggangu sistem pernafasan..so untuk check kuman tu kena buat kat private sbb hosp gov mmg x bleh check kuman ni..cara yg mudah pi private hosp untuk buat ujian urea breath test (mahal sikit), keputusan dapat hari yg sama..atau pun pi klinik/ hosp gov minta doktor buatkan surat untuk check darah (H pylori test) kat mana2 Private Lab.. kalau positif tu terpulang la nak berubat macam manapun..

    ReplyDelete
  34. saya pn ad jgk simptom mcm 2..dh dtg blk..sy ni obes..bile nk diet,dia dtg menyerang..

    ReplyDelete
  35. saya pn ad jgk simptom mcm 2..dh dtg blk..sy ni obes..bile nk diet,dia dtg menyerang..

    ReplyDelete
  36. salam..saya pun alami bnda yang sama mcm yasmeen.blh x kt buat groupp whatsapp tuk kongsi klau2 ada cara tuk sembuh

    ReplyDelete
  37. Sy pon mengalami masalah sma mcm yasmen, g Hosp doc ckp gastrik biasa je, then bg ubt.. Da bnyk Ubt sy consume msih sma jgk...suami bwa jmpa Ustad..rupa2nya ada benda laen menumpang dlm badan..simptom mmg sma mcm gastrik, ssak nfas,Sakit Dada rsa tbakar.. Cpt panic, mual.. Jd nasihat sy.. Klu da cba medic tp msih ttp skit, try Perubatan Islam.. Xsalah mencuba 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye ke cik ? hm stress la mcm ni ,tolong sy cik

      Delete
  38. assalamualaikum. saya nak tanya kalau perut selalu berdenyut lepastu kepala rasa tak selesa dan sesak nafas pun disebabkan oleh angin ke?

    ReplyDelete
  39. sy pon selalu mcm ni...sakit belakang,x lalu mkn asyik sendawa ja..klw jdi mcm ni selalu panik pikir yg bkn2...bdn terketar2 xtaw knapa...rasa x yakin nk pg mana2...ada spa2 tau x sbb apa?

    ReplyDelete
  40. jom la geng bt group . blrh share2 mslah kitorang. bg no biar aku create

    ReplyDelete
  41. Saya pun mengalami benda yg sama mula2 rasa kebas seluruh dada dan perut pastu da bwak g hsptl cek jntung paru2 sume ok.dok ckp gastrik asid da naik ke dada.tiap ari sy rs cm ni panik da kurang tp dada sempit sukar nak benafas dan lg satu tekak rasa kering bdn da jd panas kpla pn da rsa berat.sy pn x tau nk buat apa da

    ReplyDelete
  42. Saya pun mengalami benda yg sama mula2 rasa kebas seluruh dada dan perut pastu da bwak g hsptl cek jntung paru2 sume ok.dok ckp gastrik asid da naik ke dada.tiap ari sy rs cm ni panik da kurang tp dada sempit sukar nak benafas dan lg satu tekak rasa kering bdn da jd panas kpla pn da rsa berat.sy pn x tau nk buat apa da

    ReplyDelete
  43. Replies
    1. Tolong masukkan sy gak dlm group 0176732775

      Delete
  44. Add sy jugak ke wasap group utk bincang mengenai masalah ini 0139249201

    ReplyDelete
  45. sya pun sama rasa mcm ni..tp xde rasa sakit belakang..badan seram sejuk sesak nafas.

    ReplyDelete
  46. Saya pun sama..nie baru kluar kpj..bulan 12 baru nie msuk htaa dh..doktor ckp semua ok..drah,jantung,darah,xray,ultrasound dn air kencing..semua ok..skarang tngah brubat dngn sorng ustaz..dia bg daun bidara..saya nk tubuhkan 1 group pasal nie..apa2 wasap saya ok..0145420488..khusyairi..saya dari kuantan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dh ada group lg bagus.add saya ye..0145420488

      Delete
  47. Saya pun sama..nie baru kluar kpj..bulan 12 baru nie msuk htaa dh..doktor ckp semua ok..drah,jantung,darah,xray,ultrasound dn air kencing..semua ok..skarang tngah brubat dngn sorng ustaz..dia bg daun bidara..saya nk tubuhkan 1 group pasal nie..apa2 wasap saya ok..0145420488..khusyairi..saya dari kuantan..

    ReplyDelete
  48. Saya dh buat group..kalau ada nk share dn tau cara brubat mari la kita kongsi..sama2 mmbantu..nie no saya 0145420488

    ReplyDelete
  49. Saya nak masuk grup. Sy pun sakit yg sma... 0192828796

    ReplyDelete
  50. Saya nak masuk grup. Sy pun sakit yg sma... 0192828796

    ReplyDelete
  51. Saya mmg ada h pylori.last year warded. Masa buat endoscope,ambil sample detected ada kuman ni. Saya pun da 3 tahun ada gerd. Sume symptom kita sama. Gallstone pun ada tapi da buang..ada kawan di bangi buangkan cara dia..so far pantang mkn. Tapi h pylori kebiasaannya penyebab masalah perut sehingga sesak nafas. Ammonia yg dihasilkan kuman ni sebabkan ph perut ke arah alkali n ganggu pencernaan. Maka kita akan kembung. Selain tu h pylori le sebabkn ulser perut.saya dulu test darah h pylori tp negatif. Bila guna endoscope baru dapat kesan.

    ReplyDelete
  52. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  53. salam.....apa yg korang cakap tu sama apa yg sy alami.....da masuk 3 bulan dakena.berat badan pn da turun 5kg.....sesiapa yg ada tips utk masalah ni sila SHARE PLZZ.....

    ReplyDelete
  54. add sy dalam group 0168343145-vj

    ReplyDelete
  55. Jom masuk grup ni no sy 0148584396

    ReplyDelete
  56. Jom masuk grup ni no sy 0148584396

    ReplyDelete
  57. Saya mengalami masaalah yg sama. Add saya 0123297916

    ReplyDelete
  58. Saya mengalami masaalah yg sama. Add saya 0123297916

    ReplyDelete
  59. Saya pun mengalami masalah yg sama.ni pun masih rasa angin penuh perut.. sakit belakang sebelah kiri bila tarik nafas panjang.. mkn ubat hilang sekejap.. doc dh pesan buat endoskopik tp masih berdegil.. kalau ada group tolong add saya sama 0193328540

    ReplyDelete
  60. Tolong add saya, saya pon alami simptom yg sama.. Sampai Nk mati rasanya.. Add saya please, 0194142259

    ReplyDelete
  61. Add jgk da lme badan msuk angin ni mcm2 brubt x setel gak 016-8547128

    ReplyDelete
  62. Add jgk da lme badan msuk angin ni mcm2 brubt x setel gak 016-8547128

    ReplyDelete
  63. Add saya sekali ya. Masalah sama. Angin dan gastrik. 0184600038

    ReplyDelete
  64. Rasa sesak nafas, perut kembung terutama waktu pagi. Atau selepas makan. Doktor dah bagi ubat gastrik yg paling elok pun tak ok. Hanya rasa lega sedikit sahaja. Memang menjejaskan Kualiti hidup dan kerja. Kadang-kadang ia datang dengan pening serta macam nak pitam.

    ReplyDelete
  65. Doktor hanya bgtau mungkin stress dan menyebabkan gastrik. Sampai dia bagi ubat penenang. Darah BP sampai naik,.

    ReplyDelete
  66. Kadang2 rasa macam tercekik kat leher. Bila makan sikit baru rasa lega

    ReplyDelete
  67. tlong add sy gak...017-6345438

    ReplyDelete
  68. saya pun sama..dh dekat 4bln mlsh ni xhilang..penat..dh g ke klinik yg sama..tp doc tetap ckp angin..perut rase sebu..bl tekan mesti sendawa..kt tekak mcm ade bnd...xtau nk bt ape lg..mmg menjejaskan aktiviti seharian..doc ckp kalu xdemam,xkerap muntah n pembuangan air besar ok..mksdnye dalaman ok..dh g cari prubatan tradisional..die ckp angin medu n ramai org yg kena angin mcm ni..saya betul2 letih gan mslh ni..

    ReplyDelete
  69. saya pun sama..dh dekat 4bln mlsh ni xhilang..penat..dh g ke klinik yg sama..tp doc tetap ckp angin..perut rase sebu..bl tekan mesti sendawa..kt tekak mcm ade bnd...xtau nk bt ape lg..mmg menjejaskan aktiviti seharian..doc ckp kalu xdemam,xkerap muntah n pembuangan air besar ok..mksdnye dalaman ok..dh g cari prubatan tradisional..die ckp angin medu n ramai org yg kena angin mcm ni..saya betul2 letih gan mslh ni..

    ReplyDelete
  70. salam. saya pun mengalami masalah yang sama. tolong add saya 0142924586

    ReplyDelete
  71. asalam,saya ada masalah yg sama..tolong add 0192200325

    ReplyDelete
  72. ASSALAM..SAYA PUN SAMA KENA SESAK NAFAS. DAH BUAT ECG STREES TEST..JANTUNG SEMUA OK.. DOKTOK NASIHAT KAN SYA AMALKAN MINUM DAH KUNYAH BALI SETIAP HARI. MAKAN BUAH SEBELUM MAKAN NASI.KURANGKAN MKN BEREMPAH DAN PEDAS..ALHAMDULILAH SEMAKIN KURANG..BILA RASA SENDAWA ANGIN JE SYA AKAN MINUM DAN KUNYAH BALI ..BOLEH CUBA INSYA ALLAH

    ReplyDelete
  73. Sblm ni sy slalu kena gastrik..bila buat endoskopik n scan doktor kata ada batu dlm hempedu..pernah ambik rawatan hemopathy n rasa ok..tp pastu x amik ubat dah..skang dh jarang kena gastrik tp kena plak yg mcm uolls kena..rasa nk tcekik..rasa hidung sumbat..slalu rasa stress yg x semengena..rasa bnafas x puas..rasa x cukup O2 je..skang nk kena pantang mkn..sbb dulu doktor penah pesan elak amik santan n makanan bmnyak sbb lepas mkn dua2 benda tu mesti senang kena gastrik
    So tlg la add sy dlm group..nk tau nk info

    ReplyDelete
  74. Assalam, tolong add saya sekali 0126587372

    ReplyDelete
  75. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  76. Salam.. admin.. tolong add saya dalam group..
    0165971243 yus

    ReplyDelete
  77. Nk join juga...add saya.. 0199397710

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah ada ke grp WA utk penyakit gastruc ni..add saya blh 0173745050

      Delete
  78. Nk join juga...0124369581

    ReplyDelete
  79. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  80. Saya pun alami masalahh yg sama dgn anda semua. Tlg saya juga admin.0193623943

    ReplyDelete
  81. Tlg add saya juga..0199870418..tq

    ReplyDelete
  82. Tlg add sya jga admin 0135958710

    ReplyDelete
  83. Diharapkan semua yg mengalami masalah angin and penghadaman pulih..kene pantang mkn,,diet,kurangkan stress,beriadah. Untuk pulih mmg mengambil masa lama..berbulan2..sesak nafas tu yg paling menakutkan.

    ReplyDelete
  84. Diharapkan semua yg mengalami masalah angin and penghadaman pulih..kene pantang mkn,,diet,kurangkan stress,beriadah. Untuk pulih mmg mengambil masa lama..berbulan2..sesak nafas tu yg paling menakutkan.

    ReplyDelete
  85. Hye i want to join the group..add me 0183655056..hope blh share..ive the same problem

    ReplyDelete
  86. Hye i want to join the group..add me 0183655056..hope blh share..ive the same problem

    ReplyDelete
  87. Sy dr laz year check up smua ok..MRI ECG CT SCAN semua okay..tp sy msh gak rasa x selesa..kalau malam plg mnjadi sesak dlm leher ni..bila sendawa bru lega tp kejap je pastu dtg balik..kdg2 sy sengaja minum coca cola utk lepaskan sendawa....lega tak tkata...tp lega kjap je...ada jugak tbaca selalunya ada kaitan dgn mslh pghadaman...mslh dlm perut...yelahhh punca sakit sllunye dr apa yg kite mkn then masuk perut..

    ReplyDelete
  88. Saya pun mengalami benda yg sama alhamdulillah
    Saya amalkan air serai dan halia sesak nafas da makin kurang
    Cuma ada kebas2 sakit2 badan masih ade..

    ReplyDelete
  89. Assalam semua..sy pn turut merasai ape yg anda rasai..da 4 tahun, tp lately makin kerap jadi...sukar nafas, tangan kebas, kaki sejuk, jantung gerak laju, perut berombak, sendawa kuat, perut kembung...so sy ade sikit kesimpulan yg blh dibuat, yg terjadi dlm diri sy sndri..sbnarnya ianya byk berpunca pd pemikiran kite..cthnya, jika sy sibuk n happy, penyakit tu semua x datang, ianya datang tm sy nk tdo..kerap mcm tu...tm sy duk sorg3, sy slalu pkir bukan3..ble pkir bukan3, penyakit tu semua maii laa...ble sy pkir positive, alhamdulillah ok je...lg 1, bab pemakanan kne jaga..jadual makan n makan bnde berkhasiat...so sy nk seru pd sahabat3 sekalian, Allah uji kite mcm ni, kite kne postive n syukur dgn ujian Allah..so ubah pemikiran kite utk lebh positive...

    ReplyDelete
  90. Moga Allah permudah urusan kite semua,.tlg add sy dlm group, 0174256130 (Apiq)

    ReplyDelete
  91. saya pun ada masalah yg sama...tlg add saya dlm group..0125988767

    ReplyDelete
  92. Salam, tolong addkan sekali 0193575429, tq

    ReplyDelete
  93. Salam. .nak join juga..add kan saya admin 0111 0945048 ..mslh sama...

    ReplyDelete
  94. Salam. .nak join juga..add kan saya admin 0111 0945048 ..mslh sama...

    ReplyDelete
  95. salam..nk join jugk ..admin nti tlg mskkun sy dlm grup 0109023227..masalah pon same gak..tq

    ReplyDelete
  96. Assalammualaikum, mohon add saya 0122686301

    ReplyDelete
  97. assalammualaikum..add sy dlm group..sy pon ade masalah yg sama..0126374010

    ReplyDelete
  98. As salam..add sya sama..0194421373

    ReplyDelete
  99. As salam..add sya sama..0194421373

    ReplyDelete
  100. Salam tolong add saya sama dekat group ws 019433 9407

    ReplyDelete
  101. Assalam admin....sya mengalami mslh yg sama,tlg add sya dlm group 0172540488

    ReplyDelete
  102. add me dlm group.. 0175127008

    ReplyDelete
  103. Assalammualaikum...Saya pun ade problem yg sama...boleh add kan saya dlm group?0129371235..tq

    ReplyDelete
  104. Mohon add saya dalam group..01126013557. Thank you.

    ReplyDelete
  105. Add sya , 0148519115 , tq , tolong masukkan ya , ,

    ReplyDelete
  106. alami symptom sama.Mintak admin add saya. 013-2048598

    ReplyDelete
  107. Sama jugak kene simpton nih. Nih tgh bolan pose. Dah tak reti dah nk buat mcm mana. Add group whatsapp kalau ade 01999968836

    ReplyDelete
  108. Add aku sekali sebab kes yang sama.0174039365

    ReplyDelete
  109. Mintak add dlm group sma 0135786988

    ReplyDelete
  110. Mintak add dlm group sma 0135786988

    ReplyDelete
  111. Mintak add dalam group 0174069919

    ReplyDelete
  112. Admin...add saya dalam group...013-5752877..TQ

    ReplyDelete
  113. Add saya 0128042641

    ReplyDelete
  114. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  115. boleh add saya 0126749192
    semuga boleh membantu kita yang senasib dan info kpd sesama insan

    ReplyDelete
  116. Admin tlg add sy dlm group 013-4881329

    ReplyDelete
  117. Tlong add sy lam grup ni 0194117279

    ReplyDelete
  118. Tlong add sy lam grup ni 0194117279

    ReplyDelete
  119. tlong add sy lam grup ni 0199080585 zhuan

    ReplyDelete
  120. Tolong add Saya Dalam grup 0196216877

    ReplyDelete
  121. Tolong add Saya Dalam grup 0196216877

    ReplyDelete
  122. boleh tolong add saya 0134328202...tq

    ReplyDelete
  123. Saya mengalami masaalah yg sama..add saya dlm group 0129549477

    ReplyDelete
  124. Saya mengalami masaalah yg sama..add saya dlm group 0129549477

    ReplyDelete
  125. Add sy juga 0165874314

    ReplyDelete
  126. assalamualaikum sy pn mengalami simptom2 yg mcm kwn2 sebut tu..plz add sy juga..01131673457

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Gastrik ?Perut kembung? rasa macam sakit jantung ?...Simptom angin

Apa itu Medu Angin ?