Gastrik ?Perut kembung? rasa macam sakit jantung ?...Simptom angin

Rasa tak selesa perut ?
Sakit kepala ?
Nak muntah?
Lemah badan ?
Rasa mcm sakit jantung ?
Kerap sendawa ?
Sembelit ?

INI SIMPTOM ANGIN BERLEBIHAN DALAM BADAN


Doktor selalu cakap 
"GASTRIK ni"
"Ni ANGIN ni"



Awas !!!! Angin bukan setakat dari PEMAKANAN sahaja

Salah satu simptom PENYAKIT 

Batu karang
Appendix
Batu karang
Batu dalam hempedu

Tapi yang kita x mau !!!!

KANSER USUS !!!! 







Comments

  1. penyakit ini pun boleh menyebabkan badan banyak angin...

    Dalam pada itu Dr. Nizar memberitahu antara simptom klasik sakit sendi facet tengkuk ini adalah sakit dan kejang di bahagian tengkuk, sakit otot bahu dan belikat, pening kepala sehingga ‘menangkap’ ke mata dan penglihatan akan menjadi rabun.

    Dalam keadaan lain menurut beliau, ramai penghidap penyakit ini akan terasa seolah-olah pening (hanyut) seperti mabuk laut, terasa terumbang-ambing, mata jadi kelabu, mudah pitam, telinga berdesing, manakala perut akan banyak angin menjadikan gastrik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sambungan..

      “Penyakit ini juga pandai meniru sakit gastrik. Pesakit akan mengeluh memberitahu perutnya banyak angin dan selalu sendawa terutamanya jika dipicit di otot bahu dan leher.

      Delete
    2. saya mengalami semua symptom yang disebut. sejak dua tahun lalu. sekarang lagi mcm serius. boleh kongsi petua tak ? 0174039697 whatsup.

      Delete
    3. Xda petua pa2 ne cma nk mta pndpt ja....mcm mna nk hlngkn pning kpla rsa muntah2 rsa letih belkng trsa skit



      Delete
  2. ya betui tu ...penyakit angin ni mmg lain sikit hanya org pernah kena saja yang tahu azabnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul tuan..memang azab....sy masuk kuar spital hukm 3 kali semua check darah jantung tyriod paru paru scan otak tp semua normal,,,,,rasa macam kena strok macam sakit jantung ......kerap sang dah berlaku dlm bulan ni,,,bila dah normal badan macam lepas kena seksa...bisa satu badan

      Delete
    2. sesiapa yang ade penawarnye tolong hubungi sy ye.0173010258

      Delete
    3. sesiapa yang ade penawarnye tolong hubungi sy ye.0173010258

      Delete
    4. Boleh cuba kapsul habbatussawda.. Kapsul minyak habbatussawda yg saya jual adalah cold press Dan dari Jeddah.. Kalau berminat boleh whatsapp 0127001042

      Delete
  3. Salam.betul tu saya dah menderita penyakit ni dah setahun lebih dan taktahu ubat apa lagi nak makan...asyik on dan off..kalu angin banyak asyik sendawa saja...sekarang dok minum Citralife serai..ada le effect sikit...sapa yang dah sembuh mohon bagi tips.

    ReplyDelete
  4. Saya dah lama kena penyakit macam niy..tlg share petua atau

    ReplyDelete
  5. salam sy mengalami bayang badan ,bila berdiri rasa terumbang ambing,kalu badan di urut mesti sendawa... ada kah berpunca dari angin dalam badan..

    ReplyDelete
  6. saya juga mahu dapatkan ubatnya. tolonglah...tugasan saya banyak terganggu dan prestasi kerja makin merudum.

    ReplyDelete
  7. saya juga mahu dapatkan ubatnya. tolonglah...tugasan saya banyak terganggu dan prestasi kerja makin merudum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cuba kapsul habbatussawda.. Kapsul minyak habbatussawda yg saya jual adalah cold press Dan dari Jeddah.. Kalau berminat boleh whatsapp 0127001042

      Delete
  8. ape cara terbaik nak hilangkan angin dalam badan .. Pm pm pm 0197241836

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cuba kapsul habbatussawda.. Kapsul minyak habbatussawda yg saya jual adalah cold press Dan dari Jeddah.. Kalau berminat boleh whatsapp 0127001042

      Delete
  9. Badan saya berangin dan saya kerap sendawa sejak kecil lagi. Skrg saya berusia 24 tahun. Perlu kah saya risau? :'(

    ReplyDelete
  10. 05 may 2014.jantung berdegup laju.rasa mcm berdebar-debar..tak tau punca.dikejarkan ke hospital hsnz,doc wat ujian jantung tp normal dan dibenarkan pulang.20 may 2014 kejadian yg sama berlaku dan spt biasa doc benarkan pulang bersama sekeping surat pemeriksaan echo di mopd.11 jun 2014 dada rasa berat.kali ni di tahan sbg pesakit jantung.pil2 rawatan utk pesakit jantung di berikan..tp yg peliknya makan kena kerap dan selepas itu sendawa beberapa kali.bila perut kosong habis badan hilang tenaga spt nak pitam.berat badan turun dgn mdadak.adakah ini di sebabkan angin???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya juga rasa camtu...so sekarang dah macam mana cik ismail rasa...boleh kita kongsipengalaman

      Delete
    2. Saya merasainya..muntah2..berdebar2..bler buat ujian darah..simpton thyrod..huhu skrg alhmdulillah takde muntah2 tapi masih lgi terasa simpton angin

      Delete
    3. saya sering juga berlaku keadaan macam ni, tapi jarang sangat, cuma sejak minggu lepas sehinggalah kehari ini saya mengalami keadaan sebegini, rasa macam nak pitam , nak muntah tak muntah, nak buang pun susah, ingatkan bila mengurut buang angin akan baik, tapi masih sama keadaan saya... tak tahan rasanya...

      Delete
    4. saya pun mengalami simptom yang sama.Berdebar,tiba2 panik,perut kembung,lemah badan.Dh buat ECG test,check kuman dalam perut,darah tinggi kecing manis semua tiada.Minggu depan hendak buat skop pula.3 hari ni saya cuba pula minum susu kambing.Minyak cap kapak peneman saya sekarang.

      Delete
    5. btoi2...sme la cm sy simpton kat atas tu...

      Delete
  11. Assalamualaikum....sy pon sma ada penyakit cm nie di katakn angin sesat x jgh...skg nie sy ngh mncri obtnye pe...klo btl lh setiap penyakit mesti obtnya tlonglh pda kwn2 klo dh ada dpt jawapan penyakit mcm ini...plase....skg nie tngh brsbr jer menggu jwpn dri ygpernah terkena penykit seperti nie...sy dh mlu asyik amik mc jer kt clinic and hospital...harap2 adalh yg menolong tuk kes2 penyakit serupa ini......klo ade pm me 0193473491. ?.

    ReplyDelete
  12. sy dah 5 tahun sakit pasai angin ni..x jumpa lg ubat yg sesuai..
    kat mana nak dpt produk ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cuba kapsul habbatussawda.. Kapsul minyak habbatussawda yg saya jual adalah cold press Dan dari Jeddah.. Kalau berminat boleh whatsapp 0127001042

      Delete
  13. saya pn tgh alami angin yg teruk smpai muntah 3 kali. makan je muntah
    pastu cirit birit...xtahan....seksa jgk la. tlong share cara buang angin sepenuhnya huhu

    ReplyDelete
  14. saya dah hampir 4 tahun sakit mcm ni..sekarang pun masih juga sakit angin ni..

    ReplyDelete
  15. Sy pn dh lm sakit angin ni....
    Sendawa, kembung.....pening....tk leh berdiri lm...seksa juga
    Bnyk dh brubat, belum diizinkan Allah untuk sembuh.

    ReplyDelete
  16. Sye pun ade angin mcm ni jgak...mmg terok la... Sampai kaki pun masok angin...tapi sabar jer... Ni ujian Allah... Cuba mkn baraka..

    ReplyDelete
  17. Saya juga perlukan petua dan ubat utk mencegah serta menyembuhkan ramai org... 0172552642 - azaromi

    ReplyDelete
  18. Yer...sy pn skg ni slalu nk pitam..ble rse cmtu cpt2 cr org nk pegang tgn dn mntk tlg urt..tp angin xkuar2 jgk..ble jd cmtu rse diri keseorangan, xnmpk dh org kt kliling bt ape..jntung laju, kaki tgn sejuk..ni br bluk dr klinik..cek drh sume ok..sape yg ade pnglmn mcm sy? Mcm mner nk atasi ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom masuk grup kitaorg semua grup kitaorg mslh angin dlm bdn bole lah kita share pengalaman kita ni

      Delete
    2. Jom masuk grup kitaorg semua grup kitaorg mslh angin dlm bdn bole lah kita share pengalaman kita ni

      Delete
    3. kak sapturiah bakut, camne nk join group awak ye.. tggal no fon leh.. tq

      Delete
  19. aug 2008 saya dapat panic attack. check jantung, darah & thyroid semuanya ok. lepas raya 2011 saya kena gastrik/angin kesan makan ubat penenang dan ubat sakit urat. bila stress saya mudah kena angin. yang pelik sakit bergerak-gerak. maksudnya kejap rasa berat sebelah kanan tak lama kemudian berat sebelah kiri. kadang kadang berat kedua-dua kaki. makan kena jaga. terlalu banyak makan tak boleh tak makan lagi la tak boleh. saya amalkan homopati (klinik homopati). Alhamdulillah penyakit gastrik/angin dan panic terkawal. yang penting sentiasa dekat dengan Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya rasa saya kena panic attack macam saudara juga, terutama ketika berada dalam kesesakan jalan raya, sembahyang berjamaah, jantung berdegup kencang, tangan dan kaki jadi sejuk dan berpeluh, kepala jadi pening seolah-olah tidak dapat dikawal, sudah 3 kali saya berjumpa dengan pangamal perubatan Islam, ada yang kata saya ada penyakit uluran angin dan nasihatkan saya agar jaga pemakanan dan banyakkan minum air, sekarang saya masih berikhtiar untuk mencari penawarnya, semoga Allah Taala memberi petunjukNya dan memulihkan kesihatan saya seperti sediakala..

      Delete
    2. Saya pernah kena sakit mcm ni. Esok pm saya utk keterangan lanjut tentang rawatan. Hp saya 0123897271

      Delete
  20. org tua2 kata bangun awal pagi sblm gosok gigi minum air suam segelas bg lawas... dah mandi solat semua ambik madu sesudu campur dlm air suam atau ambik segelas susu kambing...sblm mkn apa2..malam sblm tido buat la segelas susu kambing.kalau rajin...
    jumpa doktor utk dptkan kepastian..semua akan ok ..

    ReplyDelete
  21. Sy pun rasa masalah ni..angin dan selalu sendawa..pastu muntah.. g klinik and hospital check ckp xde ap2..angin je..bg ubat gastrik yg xberkesan langsung..dah dua bulan menganggur xkerja sbb rasa xselesa...kalau ad jawapan sila PM 0178855320

    ReplyDelete
  22. Cuba makan ubat anxiaty disorder. Simptom pening hanyut, perut kembung, sakit dada, sesak nafas, sakit belikat belakang dan susut berat badan merupakan penyakit anxiaty. Punya utama adalah stess dan mungkin juga genetik.

    ReplyDelete
  23. Ingatkn saya sorang alami masalah angin rupanya ramai yea...simptom penyakit angin memang mengganggu prestasi diri kita...sbb salah makan sket mudah pening, lesu, masalah gastrik, sakit kepala, smpi bole jadi cirit birit dan sakit perut. Semakin umur meningkat makin byk pula makanan yg dah tak bole makan. Sekarang saya langsung tak bole sentuh pulut, nangka, cempedak, sukun, durian...di pejabat asek kena ejek sbb byk sgt pantang makan. ..ya Allah aku redha ngn ujianmu.

    ReplyDelete
  24. Ya Allah....seksa nya penyakit ni,,,satu badan macam macam rasa macam kena stroke kena sakit jantung....berpeluh nak muntah nak pitam,....fikiran memikir macam macam,,,,,g sptal semua NORMAL,,,,panik attack????tp kenapa boleh ikut suka dia nak datang,,,,macam nak gila dibuat nya

    ReplyDelete
  25. Assalamualaikum. Saya sakit gastrik berpunca dari mkn mknn pedas berempah dan stress. Alhamdulillah selepas amal minum air rebusan7 helai daun jambu batu 3kali seminggu dan pantg mknn, sakit gastric beransur sembuh . lepas minum kerap kentut. Bdn rasa ringan.

    ReplyDelete
  26. Sy rasa sy pun alami panic attack. Mmg x boleh pegi tpt ramai org skrg ni. Cepat pening. Pi pasaraya nak beli brg dapur pun nak pitam. Susah klu pi sorang2. Jantung berdebar sx usah ckp. Pi hospital doktor bg ubat ja...x boleh silap makan sikut. Skrg dah byk benda sy pantang makan,tp still kena sakit jugak. Allahhurabbi,mmg seksa sakit mende ni. Sy perasan sy dpt sakit angin ni sbb stress....itu salah satu punca utama dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib kita sama. rela shopping kt kedai kecik utk elakkan tempat ramai org. sekarang cuba pergi pasaraya tp awal. kul 10 psrya buka pukul 10 lah sayaa dah tpacak kat dpn. klu jtg bdebar baca alfatihah & selawat.

      Delete
    2. ya.. Allah kita sama. Sy xleh nak g tempat org ramai. nak melepak dgn kwn2 pun rasa gelisah, solat jemaah mesti kt blkg skali, takut jatuh.

      Delete
    3. kita sama.. sbyg pn dkt pintu kluar..sedih rasa

      Delete
  27. jsaya pun sama...kadang2 jantung laju...nangka pulut...sume xboleh makan...

    ReplyDelete
  28. ramai rupanya mengalami sakit yang sama seperti saya. Sendawa x henti2. Pandu kereta kadang2 berdebar-debar. Dalam fikiran, aku ni nak mati ke?
    Ya Allah, sukarnya hidup dapat penyakit ni. Tapi hati kite kene tabah dan berdoa sentiasa.
    Saya dapat penyakit ni selepas terkena cirit birit dan sebelum nya stress sbb anak ade exam. x pasti penyakit ni berpunca dari mana. solution pon x tau macamane. :(

    ReplyDelete
  29. Sy berkmungkinan sakit angin medu...pedih ulu hati,sesak nafas,sakit tulng belikat..insyaallah akn pg brubat ke kuantan.ustaz tu mnggunakan teknik cungkil saraf utk masalah angin medu ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam faizatul, mcm mana berubat di Kuantan? Ada perkembangan?

      Delete
  30. Saya juga sebab cirit birit...jantung berdegup laju... Terfikir jgk adakah dah sampai masa? Ya Allah...hrap penyakit ni xmelarat dan masih diberi kesempatan untuk trus bertaubat dan beribadat padamu ya Allah...

    ReplyDelete
  31. Saya pun nak kongsi jug. saya ada angin/gastrik tp tak pernah pantang makan apa shj terutama pedas dan masam, bila kena saya baring shj sehingga hilang. beberapa tahun lepas saya ke klinik homeopati di terengganu dan pengamal disana mengatakan gastrik saya memang tahap teruk, lepas ambik ubat Alhamdulillah, ok. kalau minum kopi/nescafe jangan kerap sgt. masih blh makan pedas dan masam. sehinggalah sebulan lepas saya ambil ubat tahan sakit (sakit leher dan lutut), saya alahan rupanya dengan ubat itu menbbkan demam, tak lalu makan , selepas 4jam ambil ubat demam, hilang bengkak dileher, anti biotik dan ubat angin... satu badan saya tonggang trbalik , peluh keluar dr dahi tak henti2, kencik trlalu amat kerap ( 10min sekali) sehingga kering kulit tangan dan lemah seluruh badan.. dr kato ubat yg saya makan ditendang oleh angin/gastrik. gastrik saya kuat masa tu. selepas tu badan saya rasa lemah, mudah rasa hoyong kalau trlebih cakap/ketawa dll. sehingga saya benar2 pantang tiada lg pedas, masam, lemak... baru sekarang rasa tenang sikit tp bukan 100% lagi... kena minum susu tepong pagi2.. benar2 pantang InsyaAllah blh atasi penyakit ni...

    ReplyDelete
  32. Saya bari keluar Hospital swasta ni..2 hari..buat stress test, eck 24 hours..check jantung semua ok...tapi rasa masih hanyut...hehe..GERD ni kena dah 4 tahun...rasa tak syok laa..dugaan...

    ReplyDelete
  33. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  34. Saya pun hadapi masalah yg sama.. Teh herba jiaogulan saya cuba.. Sebab ada masalah kolesterol juga.. Angin juga akan berganding bahu dengan kolesterol ini utk buat badan rasa mcm2 seperti yg telah tersebut di atas... Alhamdulillah banyak manfaatnya teh jiaogulan ni.. Kalau nak tau cuba google.. Dan minggu lepas saya berbekam.. Saya mmg amalkan bekam ni tapi x selalu.. Cuma minggu lepas..buat pertama kalinya saya bekam di atas kepala(kene cukur) dan bahagian dada juga perut.. Alhamdulillah ada rasa ringan dan reda skit badan ni.. Cuba la.. Insyallah..

    ReplyDelete
  35. saya sekarang alami sakit angin2 1 badan ni.. effect dia sy demam, muntah2, pening kepala, hilang selera makan, perut tidak selesa, selalu sendawa, kentot... hurrrmm..semua kerja jadi susah na fokus... sudah berurut tapi masih begini.. :(

    ReplyDelete
  36. Saya juga mengalami perkara yg sama.. Setiap hari Rasa hanyut.. Byk tempat dh berubat.. Terasa diperut n usus byk angin..

    ReplyDelete
  37. Assalammualaikum.. saya pon baru mengalami sakit ini.. datang on / off, setakat ini saya dah berjumpa dengan doktor dan selebihnya berusaha dengan cara merawat sendiri mengamalkan doa2 dan bacaan ayat suci al-quran.. Alhamdulillah setiap kali lepas buat ada kurang dan lega. namun ianya belom berakhir.. selain itu saya mengamalkan mengambil minyak zaitun extra virgin sebanyak 2 sudu.. memng tidak dinafikan faktor pemakanan dari kita juga penyebabnya terutama yang minum minuman berkabonat dan merekok.. insyallah mudahan Allah menyembuhkan penyakit kita ini.. amin...

    ReplyDelete
  38. saya pon sama da dekat 2 minggu rasa x selesa badan,perut berangin,nadi laju,jantung berdebar,sesak nafas,rasa nk pitam,rs sejuk kt dlm dada..da byk klinik sy p semua normal,ECG da buat normal..angin terlalu banyak smpi p berubat cara islam pon ustaz tu ckp angin terlalu kuat..tp Alhamdulillah dua hari ni mcm okay ckit lps ambik ubt kt klinik n air angin..mmg seksa kn pnyakit angin ni..huhuhuhu..hanya org yg kena saja yg merasainya..

    ReplyDelete
  39. Semua syimpton diatas sama dgn syimpton anxiety disorder. ECG, Stress Test, under scope, MRI kepala, MRI leher dan full blood test. Kolestrol rendah, gula rendah, heard bit tinggi dan rawatan Radio frequency dgn DrNizar pun pernah buat. Akhirnya seorg kawan syorkan mkn ubat Lexapro 10mg. Harga RM130. Skg alhamdulillah dapat melakukan aktiviti harian spt biasa. Kadang kadang tu kena jugak jika malas bersenam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pon pernah dpt kn rawatan berkenaan dgn penyakit ni dgn dr nizar. Juga tidak berkesan. Sy dpt suntikan rf di tengkuk. Boleh kongsi pengalaman x? Wassap sy 0129202724 please

      Delete
  40. x sangka ramai yg senasib.. saya mengalami gerd dan stress melampau selepas kematian ibu saya.. setelah berbulan2 mengalami stress, makan dan rehat tak terjaga, akhirnya bdn sy kemasukan angin.. suatu hari sy minta teman hantarkn ke klinik krn sy tak boleh drive kerana dada sy amat sakit.. sy igt mati jer masa tu, sbb igt kan sakit jantung.. lepas pemeriksaan biasa dan ecg, takder pun keganjilan pd jantung saya.. senjak itu, bermcm ubat sy ambil, dr moden hingga ke alternatif, hingga ke jamu.. ada jamu yg sy ambil menyembuhkan, tp jika salah mkn, sakit angin tu akn dtg lg...setelah terbaca melalui internet ttg diet dan pantang2 org yg dimasuki angin, akhirnya sy mengambil keputusan utk berpuasa sunat.. slps dua minggu sy berpuasa, alhamdulillah segalanya sembuh.. in shaa allah sy akn berpuasa sepanjang tahun kerana Nya, kecuali pd hari2 yg diharamkn berpuasa.. doakn saya..

    ReplyDelete
  41. saya pun ade simpton2 semua..saya punca pedih hulu hati.da 2 kali masuk hospital.doc sahkan ade batu dalam hempedu.sejak sy kene tu mcm2 benda yg terjadi dalam diri sy.kdg2 terasa angin sebelah badan n kepala sebelah jd sakit.lepas tu jantung berdebar.sy panick sgt.fikir nak mati je.da bnyk kali g hospital.yg dapat pun ubat angin je.itu pun x mujarab.perut sentiasa lapar.berat badan makin susut.pg2 bgn mesti sakit sebelah kepala.ade x sesiapa yg ade penawarnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum. cuba try herba tuju angin HPA. boleh dapat di stokis2 HPA. InsyaAllah.

      Delete
  42. masalah angin 2 perut kembung ni memang azab kalau kena.memang susah nak buat kerja.Jalan pun terbongkok2..Dulu selalu jga kena tp alhamdulilah skg dah tak ada lagi.

    ReplyDelete
  43. Assalamualaikum..sy ingatkn sy sorg je yg ada pnyakit ni..smuanya sama dgn yg tuan2 bgtau di atas..sy nk crita pun,semuanya sama je..huhu..jika ada pnawar2 tlg share ye..insyallah ada jalannya..kita sama2 cri jalannya..

    ReplyDelete
  44. Saya jugak mengalaminya... Asyik sendawa je... Kadang jatung berdebar2 nafas mcm xsampai je.. Kaki tangan sejuk.. Sentiasa pikir yg bukan2.. Mmg betul hanya org yg mengalaminya saja yg paham ape yg kita lalui.. Ape2 pun kite berdoalah pada allah minta kesembuhan darinya..insyallah.. Saya kali ni dah kali ke3 saya kene sakit begini.. Kene kuatkan semangat.. Ni semua ujian dari allah supaya kite sentiasa mengingatinya... Ape yg penting usaha dan jngan putus asa...

    ReplyDelete
  45. sy pon sama hnya org yg kna sja thu...buat ecg sh bnyk kli.rasa mcm x percya kt dortor pon ada..

    ReplyDelete
  46. penyakit ni la paling dasyat sekali...smua x kna nk pg jauh rasa tkut...jaln jem pon x blh nk solat pon rsa tkut....sy berpunca dripada sy berhnti rokok...bil cek ecg ok dh bnyk kli cek ecg rasa mcm xcya kt dotr cuma ckp agin..pastu gestrik...sapa2 yg dh sembuh tlg bg penawar

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah bro...... saya quit smoking cold turkey..(secara mengejut) abis bdn jam!!...gerd/gastric..., rasa dada berdebar-debar, gelisah..semua mai. Dh buat ecg, cardio, stress test semua clear...adoyaii..

      Delete
  47. sy pun sama jugak alami nasib yg sama sperti shabat yg lain di atas..mmg org yg alami shaja tahu..sy buat pmeriksaan doktor sbb sy mula rasa lain mcm pada diri sy nie mcm slalu rasa bbebar2,mual,asyik nak muntah,ilang selera mkan dan kera[ sndawa..g klinik buart rawatan ecg+ambil sampel darah,dktor ckap smuanya okey..tkanan darah pun okey..entahlah dktor ckap gastrik..angin satu badan,,mmg rasa x larat sngat..kadang2 sy rasa sejuk smpai g ofis pkai baju panas..alhamdulillah,skrang smuanya dh okey sikit..stiap hari sy amalkan minum jus lobak merah+tomato+timun..kdang2 lobak merah+apple hijau..dan skrang menu baru,lobak merah+tomato+btg daun saderi..mkan pun kene pntang,x smua boleh bedal..kdang2 rasa sedih sbb smua yg boleh dimakan,kene pntang..skrang sy dlam proses pemulihan..ubat doktor sy mkan bila dh teruk berangin,sy lebihkan minum jus dan minum air yg beralkali...bnyakkan berdoa dan cuba fikir positif...insya'allah akan beransur pulih wlaupun trpksa ambik msa yg lama....penyakit nie mmg buat sy rasa boring.... :(

    ReplyDelete
  48. Salam, sya jg sudah lama kna pnyakit ni.. Mmg teda ubat khas utk ni, cuma kna pntang mknn, brsenam dn kurangkn stress.. Sgt mngnggu tugas krja sbg guru, td tgh mngajar tiba2 rasa brpeluh , pening dan kaki tgn kebas, mujur xtumbang.. Sakit belakang dn perut kembung.. Tolong sapa2 ada testimoni produk yg bleh kurgkn angin Kongsi..

    ReplyDelete
  49. Salam, sya jg sudah lama kna pnyakit ni.. Mmg teda ubat khas utk ni, cuma kna pntang mknn, brsenam dn kurangkn stress.. Sgt mngnggu tugas krja sbg guru, td tgh mngajar tiba2 rasa brpeluh , pening dan kaki tgn kebas, mujur xtumbang.. Sakit belakang dn perut kembung.. Tolong sapa2 ada testimoni produk yg bleh kurgkn angin Kongsi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dah alami sakit angin ni. Dr kata Gerd atau IbS. Saya dah beransur sembuh. Semua adalah kerana badan byk acid. Pm saya utk keterangan lanjut 0123897271

      Delete
  50. ei takut pulak kanser tu.mintak dijauhkanlah

    ReplyDelete
  51. salam. sy dh 3 bulan.. merana sakit yg sy xpasti.. bgun tdo trus mabuk.. kadang sampai tenaga makin melemah perlahan2.. smpi nk bukak mulut pn x larat
    . dh g cek ecg.. tknn drh dan blood test.. sumenyer normal.. kdg2 sakit kt dada kiri.. sy juga pgidap psoriasis kulit kepale.. terbace komen diatas tentang ubat lexapro..mungkin blh cube.. ad sape2 yg pnh cube?

    ReplyDelete
  52. sy senasib dengan kalian semua..sy juga penderita gerd sejak 4 bulan lepas..sebelum ni sy adalah perokok yg sangat tegar..pd suatu hari sy mengalami sesak nafas yg sy x pernah rase sebelum ni..sy dikejarkan ke hospital kecemasan muar..doctor test ecg semua ok..sejak pada hari tu bermula lah episod berhenti rokok dan alhamdulilah sampai sekarang sy berhenti rokok..dan sejak pada hari tu laa mimpi ngeri gerd bermula..mula2 sy igt angin biasa..tp sebenarnya silap..gerd bkn angn biasa..pedih ulu hari..sakit dada..sakit perut..sembelit..semua tu ok lg..yg paling x larat adalah sesak nafas..penat betol sakit nie..kesian wife sy asik susah hati..

    YG PALING PENTING:-
    -SENTIASA BERDOA PADA ALLAH
    -JANGAN PUTUS ASA
    -JANGAN STRESS
    -JAGA MAKAN
    -AMAL KAN AKITIVITI YG MENGELUARKAN PELUH

    ReplyDelete
  53. bismillahirohmanirohim.....sy juga senasib dengan saudara saudari sekalian....hanya Allah je yang tahu penyakit dan kesakitan yang saya alami sekarang ni...sudah setahun lebih saya menderita penyakit mcm ni....susah nafas,perut kembung secara tiba2,x selesa di dalam perut seolah ade kerisauan yang bergelumang didalam perut,perasaan cemas yg dtg tiba2 diikuti sesak nafas...saya berkhidmat di langkawi...kerap kali berlaku 'panic attack' dan 'sesak nafas' di dalam feri...diri sentiasa dalam ketakutan..walhal tiada ape yang berlaku...sentiasa ingin seseorang sllu temankan kemana saja saya pergi..sehinggakan sekarang saya meminta ibu saya menemani saya balik ke langkawi...sekarang ni saya tgh mencuba satu produk 'ALOEVERA FOREVER LIVING'...Alhamdullilah ade sedikit perbezaan...ini juga berpunca dari saya berhenti merokok secara mengejut..dan dah xde nikotin yg supply untuk tubuh...19/08/2015 ade temujanji dgn pakar di HRPZ II Kota Bharu....Semoga ketemu penyelesaian.......In Shaa Allah...

    ReplyDelete
  54. Assalamualaikum
    Sy pun mengalami hal yg sama. Panic smpai terfikir tentang kematian. Rongga dada perut dan belakang rasa sejuk sangat. Pegi klinik cek smua ok hanya d bagi ubat gastrik. Bila rasa panic dtg rasa nak mcm dah tiba ke ajal aku? Tgn kaki semua sejuk. Skrg mengamalkn perubatan islam. Yg pasti sy mengalami stress yg tlampau. Maybe adalah salah satu penyebab sakit angin dlm badan ni. Semoga Allah mlindungi kita dari sebarang penyakit.

    ReplyDelete
  55. Assalamualaikum
    Sy pun mengalami hal yg sama. Panic smpai terfikir tentang kematian. Rongga dada perut dan belakang rasa sejuk sangat. Pegi klinik cek smua ok hanya d bagi ubat gastrik. Bila rasa panic dtg rasa nak mcm dah tiba ke ajal aku? Tgn kaki semua sejuk. Skrg mengamalkn perubatan islam. Yg pasti sy mengalami stress yg tlampau. Maybe adalah salah satu penyebab sakit angin dlm badan ni. Semoga Allah mlindungi kita dari sebarang penyakit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sebijik mcm penyakit sy ni..kdg2 ase mcm ajal menanti..itu yg buat bertambah stress..tkut yg melampau..

      Delete
  56. Stress ngn penyakit ni..mcm2 dah cuba tp still sama..kdg2 frust dgn diri sendiri..kepada kawan2 yg dah sembuh tolong beri advice..0124346274watsapp pn boleh..

    ReplyDelete
  57. saya pun sama..Allah je mengetahui seksanya.sy jumpa ni..rasa nak cuba..http://ubatgastrik.weebly.com/

    ReplyDelete
  58. Saya ada masalah ni sampai xboleh nk kerja boleh bantu saya tak...xsanggup dh nk hidap rasa serba xkena mcm ni blh call saya 0173337811

    ReplyDelete
  59. Saya ada masalah ni sampai xboleh nk kerja boleh bantu saya tak...xsanggup dh nk hidap rasa serba xkena mcm ni blh call saya 0173337811

    ReplyDelete
  60. sesiapa ada pengalaman sama dan sudah sembuh boleh kongsi pengalaman x dari segi pemakanan dan perubatan...0129770779

    ReplyDelete
  61. saya hampir 2 tahun mengalami rase yang sama. sehingga sekarang peringkat pedih dada dan belakang. kadang2 ke pinggang kdg2 ke dada. bile diurut angin keluar. tp pedih tu yang x tahan. nyawa mmg kdg2 xpuas. sesiapa ada ubatnya bantu la saya. sekarang hanya bergantung pada perubatan islam dan juga mengurut. lega la skit. pernah masuk ke wad kecemasan HUSM, HSNZ dan HRPZ tetapi tiada masalah. sudah buat ECG, X-RAY, STRESS TEST, ODIMETER, TEST DARAH semua normal.

    ReplyDelete
  62. Request psy dr hospital...kalau swasta lagi bagus....sekarang sy on xanax and luvox...0139252910

    ReplyDelete
  63. Request psy dr hospital...kalau swasta lagi bagus....sekarang sy on xanax and luvox...0139252910

    ReplyDelete
  64. Assalamualaikum...Sy khairul..sy pun dh mula mengalami masalah yg sama..hrp ade yg sudi berkongsi testimoni dan cara nk mengubatinya..blh whatapps sy di 0199452586...terima kasih byk2

    ReplyDelete
  65. Assalamualaikum...sy pun sama mcm anda semua...sy dah 4 bln kena angin 1 badan ni..tuhan saja yg tahu..badan jd lesu cpt letih..nk kerja pom jd malas,asyik nk tidur je...hrp ade yg sudi berkongsi testimoni dan cara nk mengubatinya..blh whatapps sy di 0129380190...terima kasih..skrg ni sy amal kn mkn habatus sauda..

    ReplyDelete
  66. Salam tuan tuan sekalian.. saya juga senasib dengan anda semua. Selepas 10hari quit smoking saya juga alami panic attk. Saluran nafas sempit emosi terganggu dada sempit. Nafas pendek angin 1 badan. Sendawa kerap. Alhamdulillah saya amalkan produk usana. Search google. Bertambah baik.. sekarang dah 4 bulan amal kan produk ni.. perubahan memang ada.

    ReplyDelete
  67. Salam tuan tuan sekalian.. saya juga senasib dengan anda semua. Selepas 10hari quit smoking saya juga alami panic attk. Saluran nafas sempit emosi terganggu dada sempit. Nafas pendek angin 1 badan. Sendawa kerap. Alhamdulillah saya amalkan produk usana. Search google. Bertambah baik.. sekarang dah 4 bulan amal kan produk ni.. perubahan memang ada.

    ReplyDelete
  68. Usana tu produk ape tuan???bnyak jenis....

    ReplyDelete
  69. salam..sydh lama kena gastrik ni..dr tahun 2008 lg..masa tu teruk sgt..lps mkn je nafas jd pendek..mcm2 ubat sy dh cuba..setahun jgk baru sy ok..cuma sekali sekala je dtg skit blik..tp skrg ni gastrik sy mkin truk blik..sy pun dh x tau nk wt cmne dh..sakit dada..pedih ulu hati..perut kembung...smp bwh lutut pun skit..sy ttap usaha dn doa supaya sy bleh sembuh..

    ReplyDelete
  70. Allahurabbi ... ramai jugak kawan kawan yang kena sakit lebih kurang macam saya nii .. bersabarlaa dan berdoa ..disamping mengamalkan pemakanan yang sesuai untuk badan .. saya pon baca cerita kawan kawan kat sini .. simpati pon ada ..

    ReplyDelete

  71. Info yang menarik. Kita juga harus mendapatkan pemeriksaan terperinci di klinik berdekatan sekiranya kita mendapati masalah jantung berdebar yang dihidapi:

    1) kerap berlaku
    2) mengambil masa yang lama untuk reda seperti lebih daripada 1 jam
    3) mempunyai simptom-simptom sampingan seperti sakit dada, sesak nafas dan rasa pitam

    Antara pemeriksaan yang akan dikendalikan oleh doktor bagi mengenalpasti punca masalah jantung berdebar ialah:

    1) ujian darah untuk mengenalpasti masalah anemia, kelenjar tiroid dan ketidakseimbangan garam mineral
    2) ujian elektrokardiogram bagi mengenalpasti masalah aritmia jantung
    3) Ujian Holter untuk melihat aktiviti impuls jantung dalam masa 24 – 48 jam
    4) X- ray dada untuk mengenalpasti saiz jantung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam doktor, nak tumpang tanya,
      - saya dah buat ecg berbelas kali tapi normal..
      - dah buat blood test untuk jantung, 4 kali, normal..
      - dah buat echo n stress test smpi tahap 3, normal.
      - ujian darah semua normal kecuali kolestrol 5-9 tinggi...
      - Dah buat scope perut, doktor cakap perut takde luka, gastrik pun takde. Doktor cakap dyspepsia fungsional.
      - Test tiroid - normal.

      Doktor cakap jantung saya tiada masalah, dan saya pun dah discharge MOPD.
      Tapi sampai skrg, setiap hari saya rasa tak selesa.
      Tangan kiri lenguh dari bahu, siku sampai ke jari.
      Dada kiri terasa ketat dan mencucuk, kadang2 bila sakit dada, rasa macam ada urat terik yang bersambung ngan dagu.
      Sakit leher sampai dagu, tapak tangan n kaki berpeluh n sejuk.
      Berdebar, kerap sendawa n buang angin (makan ubat angin yang putih tu pun tak berkesan)
      Rasa tercekik di tekak.
      Boleh kata semua simptom sakit jantung saya ada.

      Saya dah malas dan malu nak pergi check kat hospital sebab bila result keluar, semua ok.

      Saya start sakit dari Bulan 8 Tahun 2014, dan simptom2 lain makin bertambah sehingga sekarang.

      Pada pendapat doktor, adakah saya ada sakit jantung ataupun anxiety sahaja?
      Takut n risau sangat sekarang nie.

      Delete
    2. Saya rasa masalah kita hampir2 sama.. Sy rasa masalah ini berpunca dari saluran darah kita atau aliran darah yg tidak lancar disebabkan bebrapa faktor antaranya angin dan juga kolesterol seperti yg saudari katakan tinggi juga iaitu 5-9 tu.. Itu yg saya dpt simpulkan disebabkan isu nya lebih kurang sama dengan saya

      Delete
    3. Saya pn rasa sama seperti penyakit yang anna alami..

      Delete
    4. Sama ngan anna...hmpir setahun dh..

      Delete
  72. assalamualaikum doktor. saya mengalami sakit kepala & sakit perut dah seminggu. pergi klinik doktor cek biasa2 pastu cakap xda apa. saya sakit lagi sampai sekarang. bangun ja mesti sakit kepala. perut rasa x selesa sangat2 dgn bunyi mcm letupan kecil. adakan ni tanda angin berlebihan? macam mana saya nk sembuhkan masalah ni. harap doktor dapat membantu. saya perlukan pertolongan sangat2. terimakasih.

    ReplyDelete
  73. Siapa yg rasa perlukan tempat utk meluahkan, share dan ape saja pasal sakit angin ni bole lajoin satu grup ni di wassap yg menceritakan permasalahan penghidap masalah yg hampir sinonim ni.. Sy bole kelaskan penyakit ini sebagai gerd dan gastrik.. Sila letak no phone utk kita diinvite dan sama2 share antara kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. roy.. no hp sy.. 0178139496... kes sy mcm cerita anna diatas tu

      Delete
    2. Roy..mohon add no sy..01116991410

      Delete
    3. ni no sye.. 0186601658..'sye jugak mnglmi mslh yg sme..

      Delete
    4. Salam, tlg add saya...0196757010

      Delete
    5. Salam,,,plese add sy,,,siptom sy sme ngn anna

      Delete
    6. Nak add.. No phone nye mana

      Delete
    7. Salam roy, tolong add saya 0193074212

      Delete
    8. tolong add saya +6738924561 dri brunei

      Delete
    9. Add me too 0189715003..mslah angin satu badan simton mcm sendi face..g hspital sentosa kl dh endoscpopi,kolonscopi ct scan normal..doc kta gastrik..

      Delete
    10. Add me too 0189715003..mslah angin satu badan simton mcm sendi face..g hspital sentosa kl dh endoscpopi,kolonscopi ct scan normal..doc kta gastrik..

      Delete
    11. Roy plz add sy 0169883766 ida

      Delete
    12. pls add 0102811725

      Delete
    13. This comment has been removed by the author.

      Delete
    14. Active lg x group whatsapp ni.klau active nak mntak add.sbb sy ada semua mslh spt diatas

      Delete
    15. Active lg x group whatsapp ni.klau active nak mntak add.sbb sy ada semua mslh spt diatas

      Delete
    16. add sy jugak ye.. 0139149502.. tq admin

      Delete
    17. Add sy juga 01125081443

      Delete
  74. saya pun alami penyakit ini sdh setahun.caranya kt jgn panic.bli cd ayt rudyah.psang selalu.pastu amalkan surah al baqarah ayt 102.sekarang bertambah pulih.sila sibukkan diri ngan perkara lain.klu terpikir yg bukan2,jgn terlalu detail sgt.sentiasa pk positif.mkn secara kerap.sy tidak ambil sebarang ubat atau mengurut.smua ats mind set kt je.klu mkn tu jgn terus minum.5 minit lps mkn br minum.insya allah sembuh.amin...

    ReplyDelete
  75. Tahun 2012 saya terbangun dan kesukaran utk bernafas. Saya tepuk tepuk dada ingat sakit jantung. Saya dihantar oleh isteri ke hospital SMC (kpj selangor) . Dr scope dan kata Gerd. Dr bagi ubat mcm mcm tapi sama aje angin tetap ada dlm perut dan sering kembung. Saya buat scope lagi pd tahun 2013 . Kali ni scope atas dan bawah. Dr kata IBS- irratable bowel syndrom pula. Tapi alhamdulillah saya dah beransur pulih. Semua terjadi sebab badan yg terlalu acidic. Hubungi saya di 0123897271

    ReplyDelete
  76. Dah 3 minggu kena.check ECG,darah , x ray OK.bdn jd lemah,pening2,lenguh2 badan bahu lengan x tau nak ckp.doctor ckp gastrik,to rasa mcm jantung je.x tau nk ckp.

    ReplyDelete
  77. sye dh 2bulan mnglami mslh yg sme.. sakit lulu hati, perut x selesabuang air besar x selesa, kalau gas dia naik smpi kt lulu hati seksa sgt, susah nk tido.. pyh nk brnafas.. dh check, doktor bgi ubat.. x brkesan mana pun.. dh cube sharklee, alkaling green plus.. msih sme.. pmknn yg btol d ikut.. mkn sikit2.. msih jugak sakit.. bdn kdg2 sejuk.. rse nk demam.. mcm2 la.. kpala pening rabun.. Hanya Allah yg tahu

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam neesha..saya pun nk berkongsi..dh msuk 4bln..mula2 jd rse sebu..dh munth tp tetap x hilang,.n berlarutan sampai skg dh 4bln..jd letih n rse mngantuk..perut sll kembung..rase xselesa..neesha macamane skg?nape leh jd mcmni..tkt pun ade..nk g suluh tgk cerita yg lain mslh sama xde apae2..tp dh xtahan rasenye..mcm2 dlm fikiran..mmg kdg2 rase cm demam..tp demam..dlm pert rase penuh je..neesha leh share..ni no hp saya 013.6444328

      Delete
  78. Saya pon samer...mmg seksa...nak cari penyelesaiannya bagaimana..asyik fikir mcm2...subhanalllah...adakah berkaotan dgn bnda2 spt jin atau lain2...kalau ada watapps group utk ni pls add sy..0129694110

    ReplyDelete
  79. Saya pon samer...mmg seksa...nak cari penyelesaiannya bagaimana..asyik fikir mcm2...subhanalllah...adakah berkaotan dgn bnda2 spt jin atau lain2...kalau ada watapps group utk ni pls add sy..0129694110

    ReplyDelete
  80. tlg add sy juga blh x.sy punye simptom da mkin truk ni.chat satu dua ary je.skit bminggu minggu.ni no sy 0164067554

    ReplyDelete
  81. nurul anati..saya pun sama..saya dh 4bln..senak kt ulu hati..perut rse penuh..bl tekan ashk sedawa..;etih sgt gan keadaan ni...0136444328

    ReplyDelete
  82. Tlg add sy sekali,sy dh buntu nk hilangkn penyakit ni - 0136022250

    ReplyDelete
  83. salam.. sy pon alami keadaan yg sama, kalo salah makan siap lh berangin..xde mood, perut penuh, tubuh x bermaya, rs risau.. sy br cuba forever aloe vera, rs mcm ok, ada perubahan.. kwn pon bosan sy byk pantang tp hanya org yg kena je tau rs dia mcmana.. semoga semua antara kite di beri kesembuhan oleh Allah yg berkuasa mndtg kn pyakit & menyembuh kn.. amin..
    bole share 01121306265

    ReplyDelete
  84. Hai...sy pun sama juga gn korang2 ni..hahaha add yer...014-8412009

    ReplyDelete
  85. AssalamualaiKum..sy pun mengalami masalah spt tuan/ puan semuanya.Dah 6-7 kali gi klinik. Check ecg, blood test - smua normal. Doktor bgtahu ada gastrik. Tp skrg sy rasa bdn sy bukan sbb gastrik sahaja sbb byk simptom2 lain spt sakit dada, lenguh tangan n kaki kiri, bdn byk angin, kerap sendakan, badan rasa x stabil, letih melampau, cepat mengantuk, rasa semput @ lelah, sakit bhgn belakang, pinggang n lenguh bhgn leher. Pannic attack tu mmg slalu dtg. X tahan rasanya.. Apa perlu sy buat? Dah 2 bulan lebih mcm ni..fokus pd keje n family terganggu. Plez kongsi2 dgn sy..0192820662.

    ReplyDelete
  86. AssalamualaiKum..sy pun mengalami masalah spt tuan/ puan semuanya.Dah 6-7 kali gi klinik. Check ecg, blood test - smua normal. Doktor bgtahu ada gastrik. Tp skrg sy rasa bdn sy bukan sbb gastrik sahaja sbb byk simptom2 lain spt sakit dada, lenguh tangan n kaki kiri, bdn byk angin, kerap sendawa, badan rasa x stabil, letih melampau, cepat mengantuk, rasa semput @ lelah, sakit bhgn belakang, pinggang n lenguh bhgn leher. Pannic attack tu mmg slalu dtg. X tahan rasanya.. Apa perlu sy buat? Dah 2 bulan lebih mcm ni..fokus pd keje n family terganggu. Plez kongsi2 dgn sy..0192820662.

    ReplyDelete
  87. Nampak gayanya saya dah boleh join group nih.. ecg test ok. stress test pon ok.. kalau ade sape2 nk test buleh try. nanti kasi feedback. Cari pokok jarak burma ( batang merah ). rebus daun batang dn akar sekali. minum air rebusan (3 x sehari) dan daun rebusan tampal kat perut. try seminggu pastu bg feedback.

    ReplyDelete
  88. Nampak gayanya saya dah boleh join group nih.. ecg test ok. stress test pon ok.. kalau ade sape2 nk test buleh try. nanti kasi feedback. Cari pokok jarak burma ( batang merah ). rebus daun batang dn akar sekali. minum air rebusan (3 x sehari) dan daun rebusan tampal kat perut. try seminggu pastu bg feedback.

    ReplyDelete
  89. Sya pown dah kna mcm nie...blh add sya dak..0135958710

    ReplyDelete
  90. boleh add saya sekali 2 tahun dah mengalami sakit mcm ni. kerja tak boleh fokus
    0125922342

    ReplyDelete
  91. nampaknya semua simpton yang dialami sama dengan saya ....nasib kita yang menanggung sakit tiap2 hari alami saya kena sejak tahun 2011 lagi macam2 ubat traditional dan hospital makan...urut homoepathy tapi masih tak sembuh...

    ReplyDelete
  92. kenapa takde orang add??? apa kata kalau yang ada masalah ni....kita ujudkan satu grup untuk bincang pasal sakit ni...

    ReplyDelete
  93. Sorry kengkawan...saya dah lost contact dengan admin grup wassap tu...tapi saya ade join satu group FB ni...utk penyakit macam kita ni juga.."gastrik dan asid reflux (GERD" nama grup tu...boleh search di FB dengan keahlian seramai 3.6k lebih kurang gitu...

    ReplyDelete
  94. Jika tak jumpa juga..boleh bagi saya ID Facebook atau email FB untuk saya add dan admin grup tersebut akan approve..di situ ramai boleh bagi pendpat dan share pengalaman masing2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tolong add saya ke fb grup tu bro... id fb abdulmuslim bin sabang

      Delete
  95. Epal cider cuka adalah antara ubat semula jadi terbaik untuk rawatan gastrik dan jika dicairkan epal cider cuka diambil setengah jam sebelum makan.

    ReplyDelete
  96. Assalamualaikum , saya pun mengalami simptom yang sama . Rutin harian terganggu , nak fokus pun tak boleh . Minta rakan2 yang dah sembuh berikan tips , sama2 kita kongsi . Boleh add saya 0126371376

    ReplyDelete
  97. setuju tak yang mana ada penyakit ni kita tubuhkan group whatsup untuk berbincang tentang penyakit ni??????

    ReplyDelete
  98. Kepada siapa yg nak join grup wassap utk penyakit gerd dan gastrik ni sila masukkan no anda sebab saya dah dpt join balik grup tu dan jadi admin..kepada yg pernah letak no.. Sila letak sekali lagi utk update yer.

    ReplyDelete
  99. WASAP 0199490695

    ReplyDelete
  100. Tolong add sy di group wasap ye...num sy 017 2482402

    ReplyDelete
  101. Add saya.. 0127457773.. masalah yg sama..

    ReplyDelete
  102. Add saya.. 0127457773.. masalah yg sama..

    ReplyDelete
  103. tlg add sya..tgah risau ni 0192074579

    ReplyDelete
  104. sy pon sama.. ummi 01121306265

    ReplyDelete
  105. add saya.. masalah yang same.. 0139149502.. tq

    ReplyDelete
  106. saya pun..0123155456..tq

    ReplyDelete
  107. Add saya juga pls.. 0122237801

    ReplyDelete
  108. seaapa nak join group whatsapp berkenaan masalah GERD,ANXIETY,PANIK ATTACK bleh whatsapp sy nama,umur dan asal....0125675157

    ReplyDelete
  109. Salam..sy pon alami yg sama..skang tpaksa bhnti kerja sbb xbleh nk fokus dh..slalu mc n el..dalam 2 bln ni sy amalkn mkn kurma ajwa @ kurma nabi.. alhamdulillah ada perubahan..skang nk amalkan minum susu kambing plak..slalu minum tp bkn hari2..harap2 bleh kembali sihat..selalu dekatkan diri dgn ALLAH...sbb DIA penyembuh segala penyakit...in shaa ALLAH

    ReplyDelete
  110. Salam..sy pon alami yg sama..skang tpaksa bhnti kerja sbb xbleh nk fokus dh..slalu mc n el..dalam 2 bln ni sy amalkn mkn kurma ajwa @ kurma nabi.. alhamdulillah ada perubahan..skang nk amalkan minum susu kambing plak..slalu minum tp bkn hari2..harap2 bleh kembali sihat..selalu dekatkan diri dgn ALLAH...sbb DIA penyembuh segala penyakit...in shaa ALLAH

    ReplyDelete
  111. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  112. Saya Ada bbrapa masalah yg teruk dlm hidup saya..saya mgalami sakit anxiety disorder..sakit yg tak pernah letih myerang saya..saya juga Ada gastrik..prnah buat bbrapa kali ujian ecg,thypoid,cek darah Dan semua ok..sejak kblakangan ini saya sering bmimpi buruk iaitu Sering brmimpi pasal rahang Gigi trkoyak luas..sakit bukan kpalang tp nasib ia mmpi..saya juga Ada msalh angin..saya kurang sndawa atau kentut..saya smpai skarang tdak boleh makan roti canai mahupun mnum kopi..saya sering mgalami sakit yg teruk dbelakang kepala..sakitnya mcaam blakang kpala kena pukul..org tua kata munkin trsalah posisi tidur..smakin hari rasa smakin bnyak pnyakit dtg tp kalau cek ke hospital semuanya sihat n ok blaka..saya dh pening Dan letih dgn sakit sbgini..saya Ada bbrapa tip kpd yg Ada mslaah anxiety kalau boleh Kita brhenti mgambil makanan yg Ada gluten..dan kpd yg Ada gastrik kena berhenti ambik mkanan yg bnyak lemak mcm mkanan daging..itu nasihat doktor pakar kpd saya..ok juga utk mgurangkan tp skrg saya lagi sakit..aiyuyoooooo..

    ReplyDelete
  113. Tolong add saya di wssap..01110906347..utk bkongsi mslah gastrik,anxiety Dan angin..boleh la mnenangkn hari..

    ReplyDelete
  114. Tolong add saya juga.. Rahmat..019 349 2467

    ReplyDelete
  115. Mohon add saya juga, 012 2829715, Mama H

    ReplyDelete
  116. mohon add saya 0193212174... angin gastrik saya sampai sakit dada & belakang ...harap dpt kongsi cerita dgn org yg snasib... tq

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kisah ku ... mengalami angin dalam badan

Apa itu Medu Angin ?