Anda Pernah Mengalami Panic Attack ?

Jika anda pernah alami perkara di bawah anda telah kena serangan " panic attack "


  • Nausea ( Mual )
  • Sweating ( Berpeluh )
  • Chest pain ( Sakit Dada )
  • Feeling of choking ( Perasaan Tercekik )
  • Feeling of unreality ( Hilang Pertimbangan or Emosi Terganggu )
  • Fear of losing control ( Hilang Kawalan Diri )
  • Feeling shortness of breath ( Sesak Nafas )
  • Palpitations or racing heartbeat ( Berdebar-debar)
  • Numbness or tingling sensations ( Rasa Sakit & Kesemutan )
  • Trembling ( Menggeletar )
  • Hot flushes ( Panas )
  • Feeling dizzy (Rasa Pening )
  • Fear of dying ( Takut Mati ) 


Memang akan menganggu jiwa ,kadang2 masa bawa kereta pun boleh kena serangan panic attack apa yang ada perlu buat ? tenangkan diri bagi orang islam kena istifar dan berzikir boleh meredakan panic attack dan sapu minyak panas dan urut serta bau iroma minyak angin bagi tenangkan diri ..Saya syorkan anda membawa gel elissda (Gel Angin ) ke mana sahaja untuk membantu anda mengurangkan kesakitan anda 


Comments

  1. assalam..
    sy mengalami masaah yang sama dg tuan/puan sekarang.
    Semoga tuan/puan dapat memberi sy tips dan apa yg perlu untuk sy hadapi penyakit ini.
    TERIMA KASIH.

    ReplyDelete
  2. salam. Minta no telefon tuan boleh tak. boleh saya tanya soalan directly. tq

    ReplyDelete
  3. salam....saya mula start kena panic attack dr 1998- sekarang......cuma sekarang dah dapat dikawal....mcm2 prristiwa duka yg perlu saya lalui dlm tempoh selama ini....tp saya redha atas ketentuan dan bersyukur dengan apa yg saya ada sekarangšŸ˜­✌️

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. saya kena panic attack sejak 2008. kena masa bawak kereta. akibatnya 2 tahun saya tak berani bawak kereta. berdebar2.... Allah saje yang tahu. la ni kena gastrik pulak. hikmahnya kita jadi dekat dgn Allah. kata orang putih blessing in disguise....

    ReplyDelete
  6. Salam. Boleh saya minta no tel tuan. Saya sering kena panic attack ni.

    ReplyDelete
  7. Salam. Boleh beri saya no tel tuan.saya nak tanya pasal panic attack ni. Tq

    ReplyDelete
  8. Bleh sy dpt no fon tuan..ingin bertanya sikit..

    ReplyDelete
  9. Salam..sye kena panic atack tahun 2014..rasa seram sejuk dan teramat takut..sye rasa itu hari terakhir kehidupan saya..kejadian berlaku hampir 10minit dalam tubuh saya..mmg hebat kuasa allah..kejadian pertama kali dlm hidup..sye terus pergi klinik doktor sahkan reflux kekal..selepas dapat sakit ini berat badan turun mendadak kurus cengkung selama hampir 1tahun badan tak bermaya..disebab kan ketakutan masa berlaku..sye nekad melawan penyakit ini selama 2tahun berat badan dh mula naik mental fizikal dh mula pulih..syukur pada tuhan 2017 sye masih kuat..tetapi reflux tetap ada pedih uluhati dh kadang kala nafas terasa berat disebabkan lambung naik dari pemakanan..panic atack cuma sekali sye mengalami..ingin kongsi pengalaman boleh whatssap sye 0122286682

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kisah ku ... mengalami angin dalam badan

Gastrik ?Perut kembung? rasa macam sakit jantung ?...Simptom angin

Apa itu Medu Angin ?